Θεραπείες / Παιδοδοντία

Αυξάνεται το ποσοστό τερηδόνας στη νηπιακή ηλικία

Η τερηδόνα των δοντιών παρουσιάζει σημαντική αύξηση στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας στις ΗΠΑ ενώ η στοματική υγεία βελτιώνεται σταθερά σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Η βιταμίνη D είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη στοματική υγεία των παιδιών

Η βιταμίνη D είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη στοματική υγεία των παιδιών

Η πρώτη επίσκεψη του παιδιού στον οδοντίατρο

Τα πρώτα δόντια του παιδιού τα λεγόμενα και νεογιλά δόντια έχουν ιδιαίτερη σημασία για την εξέλιξη της στοματικής αλλά και της γενικότερης υγείας του

Πώς θα διαφυλάξουμε την στοματική υγεία των παιδιών μας.

Η αξία της ενημέρωσης των γονέων για τη σωστή φροντίδα του στόματος του παιδιού τους έχει κατανοηθεί πλήρως από την ιατρική και οδοντιατρική κοινότητα.

Η σωστή διατροφή του παιδιού αποτελεί παράγοντα πρόληψης της παχυσαρκίας και της τερηδόνας .

Η σωστή διατροφή του παιδιού από τα πρώτα έτη της ζωής του, συμβάλλει στην διασφάλιση της υγείας και της φυσιολογικής ανάπτυξης του.

Τα αποφρακτικά υλικά οπών και σχισμών προστατεύουν τα δόντια και λειτουργούν προληπτικά κατά της τερηδόνας

Τα δόντια μας συνεχώς καλύπτονται από ένα συγκολλητικό λεπτό στρώμα-υμένα με βακτηρίδια που ονομάζεται οδοντική πλάκα.

Διαβάστε επίσης

Πότε θα πρέπει να προγραμματίζεται η πρώτη επίσκεψη στον παιδοδοντίατρο;

Ο βασικός κανόνας είναι πως από την ηλικία του ενός έτους ή μόλις ανατείλει το πρώτο δόντι στο στόμα του παιδιού.

Σε τι διαφέρει η Παιδοδοντία από την κλασική Οδοντιατρική;

Η Παιδοδοντία αποτελεί μία εξειδικευμένη οδοντιατρική θεραπεία για παιδιά κι εφήβους. Οι παιδοδοντίατροι παρακολουθούν δύο έτη εξειδικευμένης εκπαίδευσης εκτός από τις κλασικές οδοντιατρικές σπουδές. Αντίθετα με τη Γενική Οδοντιατρική για ενήλικες, η Παιδοδοντία εστιάζει στη σωστή φροντίδα των νεογιλών δοντιών καθώς και των μονίμων, μόλις αρχίσουν να ανατέλλουν. Τα παιδοδοντιατρεία είναι σχεδιασμένα με γνώμονα την άνεση των παιδιών. Από βιβλία, παιχνίδια και DVD player έως μαξιλάρια, κουβέρτες και χώρους ψυχαγωγίας, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να νιώσουν τα παιδιά ασφάλεια.

Σημαντικές Πληροφορίες για την Ορθοδοντική Θεραπεία

Τον περασμένο αιώνα, ορισμένοι πίστευαν πως τα ορθοδοντικά σύρματα είχαν μαγνητικές ιδιότητες. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν λανθασμένη ενημέρωση για την Ορθοδοντική.

Σωστό Βούρτσισμα

Βουρτσίζουμε τα δόντια μας 2 φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, χρησιμοποιώντας μία μέτρια έως μαλακή οδοντόβουρτσα και μία οδοντόκρεμα που να περιέχει φθόριο. Το μέγεθος της οδοντόβουρτσας πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να φθάνει σε όλες τις επιφάνειες όλων των δοντιών του στόματος.

Τι σημαίνει πραγματικά καλή στοματική υγιεινή;

Η φράση καλή στοματική υγιεινή αφορά τα τρία πράγματα που θα πρέπει να κάνετε για να φροντίσετε τα δόντια σας. 1) βούρτσισμα και χρήση νήματος καθημερινά. 2) μία καλά ισορροπημένη διατροφή και 3) επίσκεψη στον οδοντίατρο σε τακτική βάση. Αυτές οι συνήθειες δεν θα πρέπει να παραμελούνται. Συνολικά, βοηθούν στην πρόληψη οδοντικών προβλημάτων όπως οδοντική τερηδόνα και ουλικά νοσήματα και μπορούν να διατηρήσουν καθαρή την αναπνοή σας. Επομένως, η καλή στοματική υγιεινή δε βοηθά μόνο την υγεία των δοντιών σας, αλλά σας εξοικονομεί και χρήματα.

Υγιεινή και Φροντίδα

Κάθε τι που υπάρχει γύρω μας, για να διατηρηθεί γερό και όμορφο, χρειάζεται την προσοχή και τη φροντίδα του. Το ίδιο ισχύει και για το χαμόγελο μας και φυσικά και για τα δόντια μας. Για να διατηρήσουμε τα δόντια μας υγιή και το χαμόγελο μας λαμπερό, επιβάλλεται η σωστή και τακτική φροντίδα του στόματος μας συνολικά.