Φροντίδα

24.11.2011 | Omnipress
Υγιεινή και Φροντίδα
Υγιεινή και Φροντίδα
Κάθε τι που υπάρχει γύρω μας, για να διατηρηθεί γερό και όμορφο, χρειάζεται την προσοχή και τη φροντίδα του. Το ίδιο ισχύει και για το χαμόγελο μας και φυσικά και για τα δόντια μας. Για να διατηρήσουμε τα δόντια μας υγιή και το χαμόγελο μας λαμπερό, επιβάλλεται η σωστή και τακτική φροντίδα του στόματος μας συνολικά.

Χωρίς την σωστή, καθημερινή υγιεινή και φροντίδα, αρχίζει η συσσώρευση τρυγίας (πέτρας), πλακών και διάφορων χρωστικών κηλίδων στα δόντια. Τα οξέα και οι τοξίνες που υπάρχουν στην οδοντική πλάκα καταστρέφουν την αδαμαντίνη, δηλαδή το εξωτερικό σμάλτο του δοντιού και προκαλούν την τερηδόνα που καταστρέφει τα δόντια. Όταν εμφανιστούν βαθιές τερηδόνες και κατάγματα των δοντιών, τότε αυτά «πεθαίνουν» δηλαδή νεκρώνονται και παίρνουν ένα σκούρο αντιαισθητικό χρώμα.

Όμως, για ένα ελκυστικό χαμόγελο δεν αρκούν μόνο τα υγιή και καθαρά δόντια αλλά πρέπει και τα ούλα να είναι επίσης υγιή. Όταν τα ούλα είναι υγιή, δημιουργούν το σωστό πλαίσιο προβολής και παρουσίασης των δοντιών ενώ τα ούλα με έντονο ερυθρό χρώμα, με αιμορραγία ή οίδημα (πρήξιμο) φαίνονται τελείως αντιαισθητικά. Επίσης, δημιουργούν πόνο, κακοσμία του στόματος και κάνουν τα δόντια να δείχνουν σκουρόχρωμα και βρώμικα. Με βάση τις οδηγίες που ακολουθούν, μπορείτε να έχετε δόντια και ούλα όμορφα και υγιή! Αυτές οι οδηγίες συντάχθηκαν με απλοποιημένη ορολογία από την Αμερικανική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ADA) και ικανοποιούν όλα τα κριτήρια ασφαλείας και αποτελεσματικότητας. Εφαρμόστε τακτικά και πιστά αυτές τις οδηγίες και σίγουρα προσφέρετε τις καλύτερες υπηρεσίες στα δόντια και τα ούλα σας.

ΠΗΓΗ: ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

Διαβάστε επίσης

Καθαρισμός Ανάμεσα στα Δόντια

Καθαρίζουμε καθημερινά τις επιφάνειες μεταξύ των δοντιών (μεσοδόντια) χρησιμοποιώντας το ειδικό οδοντόνημα ή άλλα μέσα μεσοδόντιου καθαρισμού (βούρτσες μεσοδοντίων, ειδικές οδοντογλυφίδες). Η εισαγωγή του νήματος ανάμεσα στα δόντια γίνεται ήπια και χωρίς πίεση.

Προϊόντα Στοματικής Υγιεινής

Αν χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με το βούρτσισμα και τον καθαρισμό μεταξύ των δοντιών, τα προϊόντα που παρουσιάζουμε στη συνέχεια, μας βοηθούν να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο τερηδονισμού των δοντιών και να κάνουμε το χαμόγελο μας πιο λαμπερό.

Σωστό Βούρτσισμα

Βουρτσίζουμε τα δόντια μας 2 φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, χρησιμοποιώντας μία μέτρια έως μαλακή οδοντόβουρτσα και μία οδοντόκρεμα που να περιέχει φθόριο. Το μέγεθος της οδοντόβουρτσας πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να φθάνει σε όλες τις επιφάνειες όλων των δοντιών του στόματος.