Φροντίδα

16.11.2011 | Omnipress
Σωστό Βούρτσισμα
Βουρτσίζουμε τα δόντια μας 2 φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, χρησιμοποιώντας μία μέτρια έως μαλακή οδοντόβουρτσα και μία οδοντόκρεμα που να περιέχει φθόριο. Το μέγεθος της οδοντόβουρτσας πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να φθάνει σε όλες τις επιφάνειες όλων των δοντιών του στόματος.
Πρέπει να αλλάζετε την οδοντόβουρτσα σας κάθε 4-6 μήνες ή και συντομότερα, εφόσον οι τρίχες της φθαρούν, καταστραφούν ή αλλοιωθούν. Μία σκληρή , κατεστραμμένη οδοντόβουρτσα μπορεί να τραυματίσει τα ούλα και τα δόντια.

Τοποθετούμε την οδοντόβουρτσα σε γωνία 45ο σε σχέση με τα ούλα
Με ήπιες κινήσεις, φέρνουμε την οδοντόβουρτσα εμπρός, πίσω με κινήσεις μικρού εύρους (με εύρος μισού δοντιού σε κάθε κίνηση)
Βουρτσίζουμε τις εσωτερικές επιφάνειες των δοντιών
Βουρτσίζουμε τις μασητικές επιφάνειες των δοντιών
Χρησιμοποιούμε το «πέλμα» της βούρτσας για τις εσωτερικές επιφάνειες των πρόσθιων δοντιών Δεν παραλείπουμε το βούρτσισμα της γλώσσας.

ΠΗΓΗ: ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

Διαβάστε επίσης

Καθαρισμός Ανάμεσα στα Δόντια

Καθαρίζουμε καθημερινά τις επιφάνειες μεταξύ των δοντιών (μεσοδόντια) χρησιμοποιώντας το ειδικό οδοντόνημα ή άλλα μέσα μεσοδόντιου καθαρισμού (βούρτσες μεσοδοντίων, ειδικές οδοντογλυφίδες). Η εισαγωγή του νήματος ανάμεσα στα δόντια γίνεται ήπια και χωρίς πίεση.

Προϊόντα Στοματικής Υγιεινής

Αν χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με το βούρτσισμα και τον καθαρισμό μεταξύ των δοντιών, τα προϊόντα που παρουσιάζουμε στη συνέχεια, μας βοηθούν να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο τερηδονισμού των δοντιών και να κάνουμε το χαμόγελο μας πιο λαμπερό.

Υγιεινή και Φροντίδα

Κάθε τι που υπάρχει γύρω μας, για να διατηρηθεί γερό και όμορφο, χρειάζεται την προσοχή και τη φροντίδα του. Το ίδιο ισχύει και για το χαμόγελο μας και φυσικά και για τα δόντια μας. Για να διατηρήσουμε τα δόντια μας υγιή και το χαμόγελο μας λαμπερό, επιβάλλεται η σωστή και τακτική φροντίδα του στόματος μας συνολικά.