Φροντίδα

23.11.2011 | Omnipress
Καθαρισμός Ανάμεσα στα Δόντια
Καθαρίζουμε καθημερινά τις επιφάνειες μεταξύ των δοντιών (μεσοδόντια) χρησιμοποιώντας το ειδικό οδοντόνημα ή άλλα μέσα μεσοδόντιου καθαρισμού (βούρτσες μεσοδοντίων, ειδικές οδοντογλυφίδες). Η εισαγωγή του νήματος ανάμεσα στα δόντια γίνεται ήπια και χωρίς πίεση.

Αυτοί που δυσκολεύονται στ χρήση του νήματος με τα δάκτυλα, μπορούν να χρησιμοποιούν ειδικούς πλαστικούς συγκροτητήρες νήματος ή να χρησιμοποιούν το νήμα με την μορφή θηλιάς.

Τα μέσα και εργαλεία καθαρισμού των μεσοδοντίων είναι μικρού μεγέθους και ειδικά σχεδιασμένα για τον καλό καθαρισμό αυτών των επιφανειών και για την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος στα ούλα.

Συζητείστε την χρήση τους με τον οδοντίατρο σας ώστε α μην τραυματίζετε τα ούλα και τα δόντια σας.
Περιστρέφουμε ένα τεμάχιο νήματος αρκετού μήκους γύρω από ένα μέσο δάκτυλο
Τυλίγουμε το υπόλοιπο νήμα γύρω από το μέσο δάκτυλο του άλλου χεριού
Χρησιμοποιούμε τους αντίχειρες και τους δείκτες για την καθοδήγηση του νήματος μεταξύ των δοντιών
Διπλώνουμε το νήμα γύρω από το δόντι στη γραμμή των ούλων
Μετακινούμε το νήμα άνω-κάτω. Με ένα καθαρό τεμάχιο νήματος, επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και στα υπόλοιπα δόντια
Δεν ξεχνάμε να περάσουμε το νήμα από την πίσω επιφάνεια του τελευταίου δοντιού.

ΠΗΓΗ: ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

Διαβάστε επίσης

Προϊόντα Στοματικής Υγιεινής

Αν χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με το βούρτσισμα και τον καθαρισμό μεταξύ των δοντιών, τα προϊόντα που παρουσιάζουμε στη συνέχεια, μας βοηθούν να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο τερηδονισμού των δοντιών και να κάνουμε το χαμόγελο μας πιο λαμπερό.

Σωστό Βούρτσισμα

Βουρτσίζουμε τα δόντια μας 2 φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, χρησιμοποιώντας μία μέτρια έως μαλακή οδοντόβουρτσα και μία οδοντόκρεμα που να περιέχει φθόριο. Το μέγεθος της οδοντόβουρτσας πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να φθάνει σε όλες τις επιφάνειες όλων των δοντιών του στόματος.

Υγιεινή και Φροντίδα

Κάθε τι που υπάρχει γύρω μας, για να διατηρηθεί γερό και όμορφο, χρειάζεται την προσοχή και τη φροντίδα του. Το ίδιο ισχύει και για το χαμόγελο μας και φυσικά και για τα δόντια μας. Για να διατηρήσουμε τα δόντια μας υγιή και το χαμόγελο μας λαμπερό, επιβάλλεται η σωστή και τακτική φροντίδα του στόματος μας συνολικά.