Φροντίδα

23.11.2011 | Omnipress
Προϊόντα Στοματικής Υγιεινής
Αν χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με το βούρτσισμα και τον καθαρισμό μεταξύ των δοντιών, τα προϊόντα που παρουσιάζουμε στη συνέχεια, μας βοηθούν να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο τερηδονισμού των δοντιών και να κάνουμε το χαμόγελο μας πιο λαμπερό.

Οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες είναι εξίσου αποτελεσματικές με τις οδοντόβουρτσες χεριού, ιδιαίτερα για άτομα με κινητικά προβλήματα ή άλλες δυσλειτουργίες.

Οι οδοντόκρεμες και τα στοματοπλύμματα κατά της πλάκας εμποδίζουν τον σχηματισμό οδοντικών πλάκας που είναι ένας συγκολλητικός άχρωμος υμένας με μικρόβια που προσκολλάται στα δόντια. Αυτά τα σκευάσματα εξολοθρεύουν ένα μεγάλο φάσμα μικροβίων
Οι οδοντόκρεμες κατά της πέτρας-τρυγίας εμποδίζουν τον σχηματισμό της τρυγίας-πέτρας στα δόντια που είναι ένα σκληρό στρώμα ανόργανων χημικών ενώσεων που περιέχει ασβέστιο και φώσφορο
Οι συσκευές έκπλυσης του στόματος δημιουργούν ένα ρεύμα νερού συγκεκριμένης κατεύθυνσης που συντελεί στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων των τροφών από τα δόντια. Είναι χρήσιμες για τον καθαρισμό σημείων που καθαρίζονται δύσκολα, όπως γύρω από ορθοδοντικά σιδεράκια ή κάτω από γέφυρες, καθώς και για άτομα που δυσκολεύονται στον χειρισμό της οδοντόβουρτσας ή του νήματος.

ΠΗΓΗ: ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

Διαβάστε επίσης

Καθαρισμός Ανάμεσα στα Δόντια

Καθαρίζουμε καθημερινά τις επιφάνειες μεταξύ των δοντιών (μεσοδόντια) χρησιμοποιώντας το ειδικό οδοντόνημα ή άλλα μέσα μεσοδόντιου καθαρισμού (βούρτσες μεσοδοντίων, ειδικές οδοντογλυφίδες). Η εισαγωγή του νήματος ανάμεσα στα δόντια γίνεται ήπια και χωρίς πίεση.

Σωστό Βούρτσισμα

Βουρτσίζουμε τα δόντια μας 2 φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, χρησιμοποιώντας μία μέτρια έως μαλακή οδοντόβουρτσα και μία οδοντόκρεμα που να περιέχει φθόριο. Το μέγεθος της οδοντόβουρτσας πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να φθάνει σε όλες τις επιφάνειες όλων των δοντιών του στόματος.

Υγιεινή και Φροντίδα

Κάθε τι που υπάρχει γύρω μας, για να διατηρηθεί γερό και όμορφο, χρειάζεται την προσοχή και τη φροντίδα του. Το ίδιο ισχύει και για το χαμόγελο μας και φυσικά και για τα δόντια μας. Για να διατηρήσουμε τα δόντια μας υγιή και το χαμόγελο μας λαμπερό, επιβάλλεται η σωστή και τακτική φροντίδα του στόματος μας συνολικά.