Αισθητική

22.11.2011 | Omnipress
Τα Λευκαντικά Σκευάσματα των Δοντιών είναι απολύτως ασφαλή
Τα Λευκαντικά Σκευάσματα των Δοντιών δεν προκαλούν Καρκίνο
Μία βιβλιογραφική ανασκόπηση από τον Dr. Ian C. Munro και συν. που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Esthetic and Restorative Dentistry(Τεύχος 18, Άρθρο 3, Ιούνιος 2006) καταλήγει ότι τα προιόντα λεύκανσης των δοντιών που περιέχουν υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ασφαλή και δεν αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του στόματος όταν χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Η ανασκόπηση, που περιελάμβανε αδημοσίευτες κλινικές μελέτες στις οποίες συμμετείχαν περισσότερα από 4000 άτομα, δε βρήκε στοιχεία ανάπτυξης καρκίνου του στόματος ή άλλων επιδράσεων που σχετίζονται με τον κίνδυνο καρκίνου του στόματος. Η έκθεση στο υπεροξείδιο του υδρογόνου στα λευκαντικα είναι πολυ χαμηλή και πολύ μικρής διάρκειας(30 με 60 λεπτά) για να προκαλέσει οποιεσδήποτε αλλαγές στους στοματικούς ιστούς που θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο για καρκίνο του στόματος.

Η συγκέντρωση του υπεροξειδίου του υδρογόνου μειώνεται συνήθως ταχέως σε σχεδόν μη ανιχνεύσιμα επίπεδα μεσα σε 15 με 60 λεπτά. Στην ανασκοπηση εξετάστηκε επίσης η πιθανότητα αυξημένης συχνότητας καρκίνου του στόματος σε καπνιστές που χρησιμοποιούσαν λευκαντικά προιόντα που περιείχαν υπεροξείδιο του υδρογόνου και δε βρήκαν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του στόματος λόγω συνδυασμού λευκαντικών προιόντων και καπνίσματος. Επίσης, δε βρέθηκε μία πιθανή συνδυασμένη επίδραση σε σχέση με τη λεύκανση και το κάπνισμα, καταδεικνύοντας περαιτέρω τη σχετική ασφάλεια των λευκαντικών.

ΠΗΓΗ: ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

Διαβάστε επίσης

Αποκατάσταση Σπασμένων Δοντιών

Ολο το χρόνο, οι οδοντίατροι βλέπουν ασθενείς με σπασμένα δόντια με κάθε πιθανό τρόπο. Οι οδοντίατροι γνωρίζουν πως ενώ κάθε σπασμένο δόντι είναι το ίδιο μοναδικό, τα περισσότερα σπασμένα δόντια έχουν ένα κοινό στοιχείο. Αποτελούν αποτέλεσμα τραυματισμού του στόματος.

Η Ανεξέλεγκτη Λεύκανση Δοντιών στο σπίτι μπορεί να Εξασθενήσει την Αδαμαντίνη

Μελέτη στις ΗΠΑ όπου βρέθηκε πως η ανεξέλεγκτη λεύκανση των δοντιών στο σπίτι εμφανίζει ανεπιθύμητες ενέργειες.

Το αμάλγαμα για σφραγίσματα δοντιών

Όλοι γνωρίζουμε τα γκρίζα μεταλλικά σφραγίσματα που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι στο στόμα τους. Αυτό το γκριζόχρωμο μεταλλικό μίγμα ονομάζεται αμάλγαμα και αποτελείται από ασήμι και υδράργυρο κυρίως, αλλά και από άλλα συστατικά σε μικρότερη αναλογία (χαλκός).