Θεραπείες / Εμφυτεύματα

04.01.2012 | Omnipress
Παρατήρηση των αρχικών σημείων οστικής απώλειας γύρω από τα εμφυτεύματα
Η οστική απώλεια γύρω από τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι πολύ συνηθέστερη συγκριτικά με αυτό που πίστευαν παλαιότερα σύμφωνα με μία μελέτη του Πανεπιστημίου Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Στα πλαίσια αυτής της μελέτης αναλύθηκαν ακτινογραφίες από 600 και πλέον ασθενείς και διαπιστώθηκε ότι το 28% των ασθενών έχουν σε κάποιο βαθμό απώλεια του οστού στήριξης γύρω από τα εμφυτεύματά τους. Όσο περισσότερα εμφυτεύματα είχε στη γνάθο του ένας ασθενής, τόσο συνηθέστερο εύρημα ήταν η απώλεια του οστού στήριξης. Οι υπεύθυνοι της μελέτης διαπίστωσαν πως, σε αντίθεση με αυτά που πίστευαν παλαιότερα, η απώλεια του οστού σ' αυτούς τους ασθενείς δεν ήταν γραμμικού τύπου αλλά αντίθετα επιταχυνόταν με την πάροδο του χρόνου. Αυτό είναι μία νέα ανακάλυψη-διαπίστωση που μας δείχνει πόσο σημαντικό είναι να ανιχνεύσουμε και να αντιμετωπίσουμε θεραπευτικά την οστική απώλεια γύρω από τα εμφυτεύματα και μάλιστα σε αρχικό στάδιο.

Το κάπνισμα είναι ένας από τους διάφορους παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο οστικής απώλειας και σ’ αυτή τη μελέτη οι καπνιστές είχαν περισσότερα εμφυτεύματα με οστική απώλεια συγκριτικά με τους μη καπνιστές που συμμετείχαν στη μελέτη. Επίσης, οι μαλακοί ιστοί γύρω από ένα εμφύτευμα με οστική απώλεια εμφανίζουν συχνά ενδείξεις φλεγμονής σύμφωνα με τα ευρήματα αυτής της μελέτης. Συνεπώς επιβάλλεται η εξέταση των ιστών γύρω από τα εμφυτεύματα με τον ίδιο τρόπο που εξετάζουμε τους ιστούς γύρω από τα δόντια αναφέρουν οι υπεύθυνοι αυτής της μελέτης. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να παρατηρήσουμε τα αρχικά σημεία της φλεγμονής και να την αντιμετωπίσουμε προτού η οστική απώλεια δημιουργήσει κάποιες σοβαρές συνέπειες.


ΠΗΓΗ: ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

Διαβάστε επίσης

Αποκατάσταση με οδοντικά εμφυτεύματα. Η οδοντιατρική του αύριο σήμερα.

Είναι αλήθεια ότι τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να βοηθήσουν το σύγχρονο άνθρωπο στην αποκατάσταση οδοντικών ελλειμμάτων. Πράγματι οι σημερινές γενιές δεν θα αναγκαστούν να ζήσουν φορώντας ολικές ή μερικές οδοντοστοιχίες όταν φτάσουν σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Αποκατάσταση Σπασμένων Δοντιών

Ολο το χρόνο, οι οδοντίατροι βλέπουν ασθενείς με σπασμένα δόντια με κάθε πιθανό τρόπο. Οι οδοντίατροι γνωρίζουν πως ενώ κάθε σπασμένο δόντι είναι το ίδιο μοναδικό, τα περισσότερα σπασμένα δόντια έχουν ένα κοινό στοιχείο. Αποτελούν αποτέλεσμα τραυματισμού του στόματος.

Η Ανεξέλεγκτη Λεύκανση Δοντιών στο σπίτι μπορεί να Εξασθενήσει την Αδαμαντίνη

Μελέτη στις ΗΠΑ όπου βρέθηκε πως η ανεξέλεγκτη λεύκανση των δοντιών στο σπίτι εμφανίζει ανεπιθύμητες ενέργειες.

Οι πορώδεις ιστοί μπορεί να βοηθήσουν σημαντικά την ενσωμάτωση των ιστών του ξενιστή με τα εμφυτεύματα τιτανίου.

Η επιστημονική έρευνα έχει υποδείξει ένα καινοτόμο τρόπο χρήσης διαφόρων πορωδών ιστών-υλικών σαν όχημα παροχής φαρμάκων

Τα εμφυτεύματα μπορεί να είναι το σύστημα χορήγησης φαρμάκων του μέλλοντος.

Οι ευρωπαίοι επιστήμονες προετοιμάζονται να δοκιμάσουν ένα νέο σύστημα χορήγησης φαρμάκων που τοποθετείται μέσα σε προσθετικές εργασίες.

Τα Λευκαντικά Σκευάσματα των Δοντιών είναι απολύτως ασφαλή

Μία βιβλιογραφική ανασκόπηση από τον Dr. Ian C. Munro και συν. που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Esthetic and Restorative Dentistry(Τεύχος 18, Άρθρο 3, Ιούνιος 2006) καταλήγει ότι τα προιόντα λεύκανσης των δοντιών που περιέχουν υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ασφαλή και δεν αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του στόματος όταν χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.