Θεραπείες / Εμφυτεύματα

04.01.2012 | Omnipress
Τα εμφυτεύματα μπορεί να είναι το σύστημα χορήγησης φαρμάκων του μέλλοντος.
Οι ευρωπαίοι επιστήμονες προετοιμάζονται να δοκιμάσουν ένα νέο σύστημα χορήγησης φαρμάκων που τοποθετείται μέσα σε προσθετικές εργασίες. Το οδοντικό εμφύτευμα Ιntellidrug θεωρείται ως εναλλακτική λύση στα χάπια, ειδικά για ασθενείς που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την πρόσληψη φαρμάκων.

«Η προσθετική εργασία περιλαμβάνει ένα χώρο αποθήκευσης φαρμάκων, μία βαλβίδα, δύο αισθητήρες κι αρκετά ηλεκτρονικά μέρη», εξηγεί ο Dr. O.Scholz του Ινστιτούτου Εμβιομηχανικής ΙΒΜΤ Fraunhofer στο St. Ingbert, όπου κατασκευάζονται οι αισθητήρες και τα ηλεκτρονικά μέρη. Η συσκευή σχεδιάζεται για να εφαρμόζει μέσα σε δύο τεχνητούς γομφίους.

«Το σάλιο εισέρχεται στο χώρο αποθήκευσης μέσω μίας μεμβράνης, διαλύει μέρος του στερεού φαρμάκου και ρέει μέσω ενός μικρού αγωγού μέσα στη στοματική κοιλότητα, όπου απορροφάται από τις μεμβράνες του βλεννογόνου στις παρειές του ασθενή», προσθέτει ο Scholz.

Ο αγωγός εφαρμόζεται με δύο αισθητήρες που παρακολουθούν την ποσότητα φαρμάκου που απελευθερώνεται μέσα στο σώμα. Ο ένας είναι ένας αισθητήρας ροής που μετρά τον όγκο του υγρού που εισέρχεται στο στόμα μέσω του αγωγού, ενώ ο άλλος μετρά τη συγκέντρωση του παράγοντα που περιέχεται μέσα στο υγρό. Με βάση τα αποτελέσματα των μετρήσεων, το ηλεκτρονικό κύκλωμα είτε ανοίγει είτε κλείνει μία βαλβίδα στο τέλος του για έλεγχο της δόσης. Αν ο παράγοντας έχει χρησιμοποιηθεί, το ηλεκτρονικό σύστημα προειδοποιεί τον ασθενή μέσω ενός τηλεχειριστηρίου, που αναπτύχθηκε επίσης στο ΙΒΜΤ. Αυτό το χειριστήριο επιτρέπει την ασύρματη λειτουργία του Ιntellidrug, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον ασθενή ή το γιατρό για να ρυθμίσει την απαιτούμενη δόση.

«Ο ασθενής θα πρέπει να γεμίζει πάλι με τον παράγοντα κάθε λίγες εβδομάδες», λέει ο Scholz. «Αυτό μπορεί να γίνει με ένα σύστημα αποθήκευσης όπου ο ασθενής αντικαθιστά την άδεια προσθετική εργασία με μία νέα γεμισμένη. Ταυτόχρονα, η μπαταρία μπορεί να αντικατασταθεί κι η συσκευή να επισκευαστεί.

« Το πρωτότυπο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην εμπορική έκθεση ΜedTec στη Στουτγάρδη στη Γερμανία, το Φεβρουάριο. Το Ιntellidrug θα υποβληθεί σε κλινικές δοκιμές αυτή τη χρονιά-γεμισμένο με ένα φάρμακο που λέγεται Νaltrexon, , που λαμβάνεται από τοξικομανείς που υποβάλλονται σε θεραπεία αποτοξίνωσης.

ΠΗΓΗ: ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

Διαβάστε επίσης

Αποκατάσταση με οδοντικά εμφυτεύματα. Η οδοντιατρική του αύριο σήμερα.

Είναι αλήθεια ότι τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να βοηθήσουν το σύγχρονο άνθρωπο στην αποκατάσταση οδοντικών ελλειμμάτων. Πράγματι οι σημερινές γενιές δεν θα αναγκαστούν να ζήσουν φορώντας ολικές ή μερικές οδοντοστοιχίες όταν φτάσουν σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Η Ανεξέλεγκτη Λεύκανση Δοντιών στο σπίτι μπορεί να Εξασθενήσει την Αδαμαντίνη

Μελέτη στις ΗΠΑ όπου βρέθηκε πως η ανεξέλεγκτη λεύκανση των δοντιών στο σπίτι εμφανίζει ανεπιθύμητες ενέργειες.

ΚΑΚΟΣΜΙΑ: Η δυσάρεστη αναπνοή που “κρατάει” σε απόσταση

Στο 85% - 95% των περιπτώσεων η κακοσμία προέρχεται από το στοματικό περιβάλλον και στους πιο σημαντικούς υπεύθυνους παράγοντες περιλαμβάνονται τα μικρόβια που φυσιολογικά υπάρχουν στο στόμα, τα υπολείμματα τροφών

Οι πορώδεις ιστοί μπορεί να βοηθήσουν σημαντικά την ενσωμάτωση των ιστών του ξενιστή με τα εμφυτεύματα τιτανίου.

Η επιστημονική έρευνα έχει υποδείξει ένα καινοτόμο τρόπο χρήσης διαφόρων πορωδών ιστών-υλικών σαν όχημα παροχής φαρμάκων

Παρατήρηση των αρχικών σημείων οστικής απώλειας γύρω από τα εμφυτεύματα

Η οστική απώλεια γύρω από τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι πολύ συνηθέστερη συγκριτικά με αυτό που πίστευαν παλαιότερα σύμφωνα με μία μελέτη του Πανεπιστημίου Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Περιοδοντίτιδα – τι πρέπει να γνωρίζουμε

Περισσότερα από τα δύο τρίτα των ενήλικων πάνω από τα 35 παρουσιάζουν κάποια μορφή περιοδοντικής νόσου. Τις πιο πολλές φορές η βλάβη εξελίσσεται αθόρυβα και χωρίς συμπτώματα με αποτέλεσμα να μην δεχτούν έγκαιρα την κατάλληλη θεραπεία και να σώσουν τα δόντια τους.

Προϊόντα Στοματικής Υγιεινής

Αν χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με το βούρτσισμα και τον καθαρισμό μεταξύ των δοντιών, τα προϊόντα που παρουσιάζουμε στη συνέχεια, μας βοηθούν να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο τερηδονισμού των δοντιών και να κάνουμε το χαμόγελο μας πιο λαμπερό.