Άρθρα

Η νευραλγία τριδύμου είναι ένας από τους χειρότερους πόνους που μπορεί να υποστεί ο άνθρωπος. Οφείλεται στις μη φυσιολογικές ηλεκτρικές εκφορτίσεις των κυττάρων του τριδύμου νεύρου, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις μπορούν να ελεγχθούν με χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής. Εάν η φαρμακευτική αγωγή δεν επιφέρει βελτίωση τότε χειρουργικές τεχνικές χρησιμοποιούνται για να προξενήσουν βλάβη ή να αποσυμπιέσουν το νεύρο.

Νευραλγία Τριδύμου Ένας από τους χειρότερους πόνους του ανθρώπου

Η νευραλγία τριδύμου είναι ένας από τους χειρότερους πόνους που μπορεί να υποστεί ο άνθρωπος (Εικ.1). Οφείλεται στις μη φυσιολογικές ηλεκτρικές εκφορτίσεις των κυττάρων του τριδύμου νεύρου, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις μπορούν να ελεγχθούν με χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής. Εάν η φαρμακευτική αγωγή δεν επιφέρει βελτίωση τότε χειρουργικές τεχνικές χρησιμοποιούνται για να προξενήσουν βλάβη ή να αποσυμπιέσουν το νεύρο.

Επιλογή της κατάλληλης οδοντόκρεμας

Επιθυμείτε να απομακρύνετε τα στοματικά βακτήρια κι όχι να τραυματίσετε τους μαλακούς ιστούς ή τα δόντια σας κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος.

Η επισκεψή σας στον οδοντίατρο

Είναι γνωστό πως κανείς δεν ενθουσιάζεται με μία επίσκεψη στον οδοντίατρο. Αλλά με τις εξελιγμένες σύγχρονες οδοντιατρικές τεχνολογίες, μία οδοντιατρική επίσκεψη δεν αξίζει να την θεωρούμε "φόβητρο".

Καθημερινή οδοντική φροντίδα

Έχετε ακούσει τη φράση πως η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.
Όσον αφορά την Οδοντιατρική, η καθημερινή οδοντική φροντίδα είναι προληπτική θεραπεία.

Οδηγίες βουρτσίσματος των δοντιών για αποτελεσματική απομακρύνση των βακτηρίων

Το βούρτσισμα των δοντιών στην αρχαιότητα απαιτούσε θάρρος! Αν ζούσατε στην αρχαία Αίγυπτο, θα βουρτσίζατε τα δόντια σας με τριμμένα κλαδιά.

ΟΔΟΝΤΙΚΟ ΝΗΜΑ: Ο σωστός τρόπος να το χρησιμοποιείτε

Οι περισσότεροι γνωρίζουν πως το βούρτσισμα των δοντιών τουλάχιστον δύο φορές κάθε μέρα είναι σημαντικό για καλή στοματική υγιεινή.

Προβλήματα μετά την τοποθέτηση ολικών οδοντοστοιχιών στο στόμα.

Κάθε ασθενής που αναμένει την τελική παράδοση των οδοντοστοιχιών του, πρέπει να γνωρίζει ότι η συνεργασία με τον οδοντίατρο δεν τελειώνει. Η μάσηση, η ομιλία και το χαμόγελο που έχει διαταραχθεί λειτουργικά με την απώλεια των δοντιών, σταδιακά θα αποκατασταθούν.

ΘΕΜΑ: Θεραπεύονται οι Γναθοπροσωπικές ανωμαλίες;

Η σκελετική διαταραχή των γνάθων έχει σαν αποτέλεσμα την κακή μασητική λειτουργία, τη διαταραχή της ομιλίας και τη δυσαρμονία της αισθητικής του προσώπου.

Όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε για τους «φρονιμίτες».

Τι είναι οι φρονιμίτες ;
Φρονιμίτες ή σωφρονιστήρες είναι οι τρίτοι γομφίοι, τα τελευταία δηλαδή δόντια πού ανατέλλουν στο στόμα κατά κανόνα στην εφηβεία στο πίσω μέρος του στόματος.