Φροντίδα

Η επισκεψή σας στον οδοντίατρο
30.01.2012 | Omnipress
Η επισκεψή σας στον οδοντίατρο
Είναι γνωστό πως κανείς δεν ενθουσιάζεται με μία επίσκεψη στον οδοντίατρο. Αλλά με τις εξελιγμένες σύγχρονες οδοντιατρικές τεχνολογίες, μία οδοντιατρική επίσκεψη δεν αξίζει να την θεωρούμε "φόβητρο". Πρακτικά, μία ημέρα σε ένα οδοντιατρικό σπα μπορεί να αλλάξει πλήρως την εικόνα σας για τον οδοντίατρο. Αλλά ακόμη κι αν ακολουθείτε την κλασική γενική οδοντιατρική θεραπεία, υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να βελτιώσουν αυτές τις επισκέψεις. Αρχικά, η προετοιμασία για μία τέτοια επίσκεψη μπορεί να αποκλείσει τις εκπλήξεις για εσάς: οι γονείς νεογέννητων παιδιών μπορούν να επωφεληθούν σημαντικά από μία τέτοια προετοιμασία. Και για όλους τους υπόλοιπους, μπορείτε να επωφεληθείτε μαθαίνοντας την απλή οδοντιατρική ορολογία και τη βασική οδοντική ανατομία. Με αυτές τις πηγές στη διάθεσή σας, μπορείτε να προετοιμαστείτε κατάλληλα για μία οδοντιατρική επίσκεψη.

Πώς μπορώ να προετοιμαστώ για μία επίσκεψη στον οδοντίατρο;

Εξαρτάται από τη φύση της οδοντιατρικής επίσκεψης. Αν έχετε καιρό να επισκεφθείτε τον οδοντίατρο, προετοιμαστείτε για μία κλινική εξέταση και πιθανόν έναν οδοντικό καθαρισμό και εφόσον κριθεί απαραίτητο λήψη ψηφιακών ακτινογραφιών. Αν έχετε οδοντιατρική ασφάλεια, βεβαιωθείτε πως ο οδοντίατρος την αποδέχεται και ρωτήστε για τις προκαταβολές. Να είστε έτοιμοι να ενημερώσετε τον οδοντίατρο για το ιατρικό σας ιστορικό κι ετοιμάστε μία λίστα με τα προβλήματα που θέλετε να συζητήσετε. Μετά από μία εξέταση, ο οδοντίατρος θα σας παρουσιάσει ένα σχέδιο θεραπείας κι είναι σημαντικό να θέσετε πολλά ερωτήματα για το χρόνο της θεραπείας, το κόστος και την επανάκαμψη μετά την θεραπεία έτσι ώστε να προγραμματίσετε αναλόγως. Για συγκεκριμένες οδοντιατρικές θεραπείες όπως η ενδοδοντική βεβαιωθείτε πως θα ρωτήσετε τον οδοντίατρο αν κάποια φάρμακα ή συμπληρώματα που λαμβάνετε αντενδείκνυνται. Κι αν έχετε άγχος για τον οδοντίατρο ή οποιουσδήποτε προβληματισμούς, συζητήστε το μαζί του. Άλλες θεραπείες έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις, που θα πρέπει να τις ακολουθήσετε κατά γράμμα.

ΠΗΓΗ: ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

Διαβάστε επίσης

Καθαρισμός Ανάμεσα στα Δόντια

Καθαρίζουμε καθημερινά τις επιφάνειες μεταξύ των δοντιών (μεσοδόντια) χρησιμοποιώντας το ειδικό οδοντόνημα ή άλλα μέσα μεσοδόντιου καθαρισμού (βούρτσες μεσοδοντίων, ειδικές οδοντογλυφίδες). Η εισαγωγή του νήματος ανάμεσα στα δόντια γίνεται ήπια και χωρίς πίεση.

Προϊόντα Στοματικής Υγιεινής

Αν χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με το βούρτσισμα και τον καθαρισμό μεταξύ των δοντιών, τα προϊόντα που παρουσιάζουμε στη συνέχεια, μας βοηθούν να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο τερηδονισμού των δοντιών και να κάνουμε το χαμόγελο μας πιο λαμπερό.

Σωστό Βούρτσισμα

Βουρτσίζουμε τα δόντια μας 2 φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, χρησιμοποιώντας μία μέτρια έως μαλακή οδοντόβουρτσα και μία οδοντόκρεμα που να περιέχει φθόριο. Το μέγεθος της οδοντόβουρτσας πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να φθάνει σε όλες τις επιφάνειες όλων των δοντιών του στόματος.

Υγιεινή και Φροντίδα

Κάθε τι που υπάρχει γύρω μας, για να διατηρηθεί γερό και όμορφο, χρειάζεται την προσοχή και τη φροντίδα του. Το ίδιο ισχύει και για το χαμόγελο μας και φυσικά και για τα δόντια μας. Για να διατηρήσουμε τα δόντια μας υγιή και το χαμόγελο μας λαμπερό, επιβάλλεται η σωστή και τακτική φροντίδα του στόματος μας συνολικά.