Άρθρα

Η Ενδοδοντική θεραπεία με απλά λόγια

Τι είναι η Ενδοδοντική θεραπεία;

Αποκατάσταση με οδοντικά εμφυτεύματα. Η οδοντιατρική του αύριο σήμερα.

Είναι αλήθεια ότι τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να βοηθήσουν το σύγχρονο άνθρωπο στην αποκατάσταση οδοντικών ελλειμμάτων. Πράγματι οι σημερινές γενιές δεν θα αναγκαστούν να ζήσουν φορώντας ολικές ή μερικές οδοντοστοιχίες όταν φτάσουν σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Αυξάνεται το ποσοστό τερηδόνας στη νηπιακή ηλικία

Η τερηδόνα των δοντιών παρουσιάζει σημαντική αύξηση στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας στις ΗΠΑ ενώ η στοματική υγεία βελτιώνεται σταθερά σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Η βιταμίνη D είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη στοματική υγεία των παιδιών

Η βιταμίνη D είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη στοματική υγεία των παιδιών

Η πρώτη επίσκεψη του παιδιού στον οδοντίατρο

Τα πρώτα δόντια του παιδιού τα λεγόμενα και νεογιλά δόντια έχουν ιδιαίτερη σημασία για την εξέλιξη της στοματικής αλλά και της γενικότερης υγείας του

Οι πορώδεις ιστοί μπορεί να βοηθήσουν σημαντικά την ενσωμάτωση των ιστών του ξενιστή με τα εμφυτεύματα τιτανίου.

Η επιστημονική έρευνα έχει υποδείξει ένα καινοτόμο τρόπο χρήσης διαφόρων πορωδών ιστών-υλικών σαν όχημα παροχής φαρμάκων

Παρατήρηση των αρχικών σημείων οστικής απώλειας γύρω από τα εμφυτεύματα

Η οστική απώλεια γύρω από τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι πολύ συνηθέστερη συγκριτικά με αυτό που πίστευαν παλαιότερα σύμφωνα με μία μελέτη του Πανεπιστημίου Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Πώς θα διαφυλάξουμε την στοματική υγεία των παιδιών μας.

Η αξία της ενημέρωσης των γονέων για τη σωστή φροντίδα του στόματος του παιδιού τους έχει κατανοηθεί πλήρως από την ιατρική και οδοντιατρική κοινότητα.

Τα εμφυτεύματα μπορεί να είναι το σύστημα χορήγησης φαρμάκων του μέλλοντος.

Οι ευρωπαίοι επιστήμονες προετοιμάζονται να δοκιμάσουν ένα νέο σύστημα χορήγησης φαρμάκων που τοποθετείται μέσα σε προσθετικές εργασίες.

Η σωστή διατροφή του παιδιού αποτελεί παράγοντα πρόληψης της παχυσαρκίας και της τερηδόνας .

Η σωστή διατροφή του παιδιού από τα πρώτα έτη της ζωής του, συμβάλλει στην διασφάλιση της υγείας και της φυσιολογικής ανάπτυξης του.